Chmelák
Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %
Jedna z krásných věcí nové pivovarnické doby je, že si můžete pro svá piva nejen typu ejl sehnat chmel i z konce světa. Třeba z Austrálie, Nového Zélandu... Nebo taky nemusíte chodit vůbec daleko. Tak jako Krakonoš si brával koření ze své zahrádky, tak i Kocour si pro svůj speciál Chmelák dojde pro chmel do té své zahrádky u pivovaru. A vaříme z čerstvého chmele. Jednou ročně po sklizni. Proto s ničím neváhejte a na Chmeláka do Kocoura spěchejte.
| Druh | spodně kvašené |
|---|---|
| Postup | nepasterizované, nefiltrované |
| Podávání | 7-10 °C chlazené |
| Dodací lhůta | příležitostně |
| Trvanlivost | 8 týdnů |


