O fous lepší pivo

Pivovarská restaurace

SVRCHNĚ KVAŠENÉ PIVO VARNSDORF

Svrchně kvašená piva obvykle kvasí při teplotě 15-20° C. Při svrchním kvašení je většinou víko kvasné nádoby uzavřené a CO2 uniká přes kvasnou zátku. Doba kvašení těchto piv se obvykle pohybuje od tří týdnů do několika měsíců.

Read more http://pivnirecenze.cz/styly/svrchne-kvasena-piva

ABBEY

ABBEY

Stupňovitost: 18°
Obsah alkoholu: 7,6 %

Abbey 18°

Představuje se vám pivo hodné vážených trappistických mnichů, z jejichž klášterů v Belgii pochází původní receptura tohoto pivního skvostu. V Belgii na mnišský originál narazíte pod názvem Trappist Ale. Je to ovšem chráněné označení, jež smí používat jen a pouze trappistické kláštery, které navíc nesmí vařit pivo pro své obohacení.

V historii mniši zakvášeli svá piva tak, že otevřeli vikýře, aby se pivo zakvasilo volně existujícími divokými kmeny kvasinek. Dnes se k jeho výrobě používají kvasnice typu Westermalle, které vycházejí právě z těch původních divokých.

Jedná se o pivo silné, ale dobře pitelné, zastřené jantarové až měděné barvy, s výraznou ovocnou vůní i chutí. Snoubí v sobě chutě medového perníku, hřebíčku, tropického ovoce, jablečného kompotu, rozpečených hrušek s vanilkou a doznívá v hřejivých tónech punče.

Kocour Abbey 18° lze zařadit do kategorie Abbey Double, tedy skupiny, kterou tvoří belgická klášterní piva s obsahem alkoholu od šesti do devíti procent. To z produkce našeho pivovaru dosahuje až její horní hranice, a tak se vám snadno může stát, že se vám při vychutnávání zatočí z jeho opojné medově ovocné chuti hlava. Nevšední gurmánský zážitek ovšem zaručen.

 

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání  7-10 °C chlazené
Dodací lhůta příležitostně
Trvanlivost  8 týdnů


AMERICAN PALE ALE

AMERICAN PALE ALE

Stupňovitost: 11°
Obsah alkoholu: 4,5 %

Am Pale Ale
popis

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání 7-10 °C chlazené
Trvanlivost 8 týdnů


CATFISH SUMEČEK

CATFISH SUMEČEK

Stupňovitost: 11°
Obsah alkoholu: 4,1 %

Catfish Sumeček
Kocour Sumeček, v angličtině Catfish, je zástupcem hořkých svrchně kvašených piv kategorie American Pale Ale chmelených za studena. Chmelem se opravdu nešetřilo, neboť na vývoji receptury se podíleli kamarádi z pivovaru Ballast Point v San Diegu. Výrazně hořká, ale zároveň dobře pitelná jedenáctka. Objevte Ameriku!

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7-10 °C chlazené
Dodací lhůta celoročně
Trvanlivost 8 týdnů


CHRISTMAS ALE

CHRISTMAS ALE

Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 6,0 %

Christmas Ale
 
Specialita pro vánoční období. Silný polotmavý ( dohněda ) svrchně kvašený ALE. Ke chmelení byly použity výrazné americké odrůdy chmele Columbus a Chinook . A protože se jedná o vánoční speciál, byl chmel Chinook použit i k chmelení za studena, neboť jeho intenzívní a svěží aroma voní po jehličnanech, zejména pak po
borovici.
Autorem receptury je náš kamarád Cullen ze Spojených Států Amerických z pivovaru v Novém Mexiku ( Sante Fe ).

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené
Dodací lhůta 1 za rok
Trvanlivost 8 týdnů


INDIA PALE ALE

INDIA PALE ALE

Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,1 %

India Pale Ale
Pale Ale - to co je pro českou pivní kotlinu světlý ležák, jsou pro britské ostrovy svrchně kvašená světlá piva „pale ale“(čti pejl ejl). Ta mohou svojí zajímavou hořkostí zaujmout i českého pivaře. Piva India Pale Ale ( IPA ) byla původně vařená v anglických pivovarech pro královská vojska v Indii. Pro překonání dlouhé pouťi kolem Jižního mysu měl tento svrchně kvašený mok vyšší stupňovitost a vícenásobné chmelení. Rozpadem kolonií a změnou vkusu ostrovního pivaře došlo k ústupu ze slávy piv IPA. Jejich lesk jim vrátila pivní revoluce z druhé strany světa - Spojených států, která tím vytvořila novou kategorii - americkou IPA. A sem patří i náš Kocour IPA.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené
Dodací lhůta příležitostně
Trvanlivost 8 týdnů 


IPA SAMURAI

IPA SAMURAI

Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,1 %

American IPA - Samurai
(americká verze India Pale Ale, která je daleko víc chmelenější než anglická IPA) je vařená přímo světoznámým sládkem z Japan’s Yo-Ho Brewing Co. Toshim Ishiim, který se specializuje na americké piva (IPA, Barley Wine,Porter atd.) a umí perfektně sypat chmel :-) spolupracoval s nejlepšími americkými sládky z malých pivovarů. Při vaření použil ty nejšpičkovější (a taky nejdražší) americké chmele: Columbus, Amarillo,Cascade a dosáhl tak chmelenosti cc 70-75 IBU (jednotek hořkosti) a lahodné komplexnosti.
Myslíme, že se  jedná o jedno z nejlepších piv uvařených na území České republiky. Takové pecky se pak dělají jen v USA a v EU jen v těch NEJ minipivovarech, takže je to super příležitost seznámit se s takovou lahůdkou i v naší restauraci.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta celoročně 
Trvanlivost 8 týdnů


JANTAR

JANTAR

Stupňovitost: 11°
Obsah alkoholu: 4,6 %

Jantar
Kocour Jantar svrchně kvašený “ale” jantarové barvy (čti ejl), kterému plnost těla při stupňovitosti 11° a hlubokém prokvašení dodává žitný slad je dalším výtvorem amerického sládka Cullena Dweyera. Lehká pitelnost, zajímavá hořkost a chmelení za studena z tohoto ejlu dělají komplexní pitivo jakožto vstupní bránu do báječného světa svrchně kvašených piv.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


K32

K32

Stupňovitost: 32°
Obsah alkoholu: 14,5 %

K32

Zdolat vrchol K2 už dnes není nic výjimečného. Zato vrchol umění kocouřích sládků s názvem K32 je zcela unikátní záležitost, která se řadí mezi nejsilnější pivní speciály na světě a jen tak někdo si na ni netroufne. Jak napovídá název, K32 má 32 ° a opojí vás celými 14,5 % alkoholu. Není se však čeho bát, nechali jsme v něm i vyšší obsah zbytkového cukru, který zjemňuje ostrost alkoholu. Podmaní si vás hutnou chutí karamelu, medu a pečených hrušek, které jemně doplňuje lehká hořkost chmele Northern Brewer a citrusová svěžest Amarilla. Skvěle se snoubí také se sladkými dezerty, či zvěřinou. Hodí se především pro pomalé vychutnávání nebo jako aperitiv a během dlouhých zimních večerů zahřeje nejen vyšším obsahem alkoholu, ale dokonce jej lze konzumovat i jako horký nápoj s plátkem citronu.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta celoročně 
Trvanlivost 6 měsíců 


K32 JIM BEAM

K32 JIM BEAM

Stupňovitost: 32°
Obsah alkoholu: 14,0 %

K32 barrique Jim Beam

 

Nejsilnější pivní speciál z dílny sládků Pivovaru Kocour nesoucí název K32 s 32° a 14,5% nepřestává inspirovat a přímo vybízí ke spojení s kvalitním starým alkoholem. Vzali jsme tedy 100 l a technikou barrelaging jsme dodali pivu K32 novou dimenzi. Jeho medově karamelovou chuť s tóny pečených hrušek tak nyní doplňuje síla dubového dřeva a oblíbeného bourbonu Jim Beam. Jedná se o jedinečný chuťový zážitek, který by si žádný milovník pivních speciálů neměl nechat ujít, ale pozor! V nabídce je pouze omezený počet kusů!

 

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání 7 - 10°C chlazené
Dodací lhůta celoročně
Trvanlivost 6 měsíců

 

K32 barrique Jim Beam


K32 DICTADOR

K32 DICTADOR

Stupňovitost: 32°
Obsah alkoholu: 14,0 %

K32 barrique Dictador

Nejsilnější pivní speciál z dílny sládků Pivovaru Kocour nesoucí název K32 s 32° a 14,5% nepřestává inspirovat a přímo vybízí ke spojení s kvalitním starým alkoholem. Vzali jsme tedy 100 l a technikou barrelaging jsme dodali pivu K32 novou dimenzi. Jeho medově karamelovou chuť s tóny pečených hrušek tak nyní doplňuje síla dubového dřeva a chuť excelentního dvanáctiletého kolumbijského rumu Dictador. Jedná se o jedinečný chuťový zážitek, který by si žádný milovník pivních speciálů neměl nechat ujít, ale pozor! V nabídce je pouze omezený počet kusů!

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání 7 - 10°C chlazené
Dodací lhůta celoročně
Trvanlivost 6 měsíců


KEN SCOTISH ALE

KEN SCOTISH ALE

Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 5,1 %

Ken Scotish Ale
Tak jako národní skotskou kytkou je bodlák, tak i místní „základní“ pivní styl, scottish ale, reflektuje drsnější přírodu a životní podmínky. Vyšší stupňovitost, polotmavá barva, plné tělo – to jsou základní atributy piva Kocour Ken, které nám pomáhal uvařit skotský sládek Ken Duncan. Svrchně kvašený speciál uvařený s tamním odborníkem za použití anglických chmelů, skotských svrchně kvasících kmenů kvasnic a českým „dotekem“ – místní vodou, českým sladem a na podbarvení hořkosti i částečně žateckých chmelem. Pivní speciál ideální pro sychravé podzimní počasí.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


KUBÍK

KUBÍK

Stupňovitost: 16°
Obsah alkoholu: 5,7 %

Kubík
popis

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


QUARTERBACK

QUARTERBACK

Stupňovitost: 19°
Obsah alkoholu: 8,7 %

Quarterback
silný polotmavý svrchně kvašený speciál amerického typu. Jeho vychutnávání je lahůdkou pro fajnšmekry, díky postupnému vyznívání chutí a vůní během degustace. Na vůni vás uchvátí opojná citrusová vůně, která na jazyku překvapí silnou hořkostí snoubenou se sladkými karamelovými tóny. Číslo 70 na etiketě znamená stupeň hořkosti 70 IBU, jak se na jedno z nejhořčejších českých piv sluší a patří.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta celoročně 
Trvanlivost 8 týdnů 


RAUCH WEIZEN

RAUCH WEIZEN

Stupňovitost: 13°
Obsah alkoholu: 0,0 %

Rauch Weizen
popis

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


SAURUS

SAURUS

Stupňovitost: 20°
Obsah alkoholu: 7,2 %

Saurus
Svrchně kvašený vysokostupňový speciál s lehoučkým nádechem nakuřovaného sladu. Zemitě hořký s plným tělem a pěknou stabilní pěnou.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


STOUT

STOUT

Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,8 %

Stout
Jsou piva, která svým jménem asociují celou pivní kategorii. Těch je na světě kolem stovky, ale málokterá je tolik spjata s jednou značkou tak, jako je tomu právě u piv kategorie stout.
Tím pivem je Guinness z irského Dublinu, který si získal nejen celosvětovou popularitu,ale i licenční výrobu v mnoha zemích světa. Ano, toto pivočerné jak bota se suchým, velmi dlouhým dozníváním, se zlatou harfou ve znaku, vymezilo pojem stout po celém světě.
Nebojte se, nevaříme ho u Kocoura v licenci. Ale je pravda, že jsme se tímto pivem nechali inspirovat. A je na vás zhodnotit, jestli se nám podařilo uvařit pivo, jehož atributy jsou kávově suché tóny, dobrá pitelnost na pozadí praženého ječmene.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů


WEIZEN

WEIZEN

Stupňovitost: 13°
Obsah alkoholu: 4,7 %

Weizen
česky pšeničné pivo, pivo které před nástupem spodně kvašeného ležáku plzeňského typu bylo po staletí dominantním pivním stylem i v Českých zemích. Původem z jižního Německa, ale rozšířilo se do celého světa. Podává se ve speciálních vysokých, úzkých sklenicích, často s plátkem citrónu.
Weizen je svrchně kvašené pivo vařené ze sladu s vysokým podílem sladované i nesladované pšenice (nejméně 50%, často až 70%). Piva se silnou intenzitou vůně a chutě, kde převládají banánové tóny,silným řízem a plností a s nízkou intenzitou hořkosti jemného charakteru. Jejich charakteristickým rysem je většinou světle žlutá barva (i když může být i polotmavá až tmavá), vysoká pěnivost a většinou zákal způsobený kvasinkami a vyšším obsahem bílkovin. Pšeničná piva se v závislosti na použité technologii a kmeni kvasnic značně liší, především intenzitou charakteristické vůně a chuti. Velké rozdíly jsou také mezi pivy z různých regionů.
Vyznačují se nižším obsahem polyfenolů, vyšším obsahem bílkovin, esterů a CO2. Na kvašení se významně podílejí i kvasinky mléčného kvašení, které pšeničnému pivu dodávají osvěžující natrpklou příchuť.

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně
Trvanlivost 8 týdnů


WEIZENBOCK

WEIZENBOCK

Stupňovitost: 16°
Obsah alkoholu: 6,6 %

Weizenbock
popis

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10°C chlazené 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


ALE FESTIVALE 2015

ALE FESTIVALE 2015

Stupňovitost: 19°
Obsah alkoholu: 6,5 %

ALE FESTIVALE 2015

Sladce voňavý, snadno pitelný, s překvapujícím hořkým závěrem. Takový je náš letošní speciál pro AleFestivale 2015. V jiskřivé jantarové barvě a opojné ovocné vůni se skrývá celých 19,5°. Proto Pivovar Kocour varuje: AleFestivale 2015 může způsobovat mírné motání jazyka či nohou!

Druh svrchně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10° C 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů


DNES ČEPUJEME

LEŽÁK SVĚTLÝ 12° (4,6 %)

STUDENTSKÁ DESÍTKA 10° (3,5 %)

LEŽÁK VIŠŇOVÝ 12° (4,7 %)

LEŽÁK TMAVÝ 12° (4,6 %)

SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL 15° (6,1 %)

CATFISH SUMEČEK 11° (4,1 %)

IPA SAMURAI 14° (5,1 %)

QUARTERBACK 19° (8,7 %)

SAURUS 20° (7,2 %)

JAHODOVÝ PORTER 14° (4,2 %)

TŘEŠŇOVÝ PORTER 14° (4,2 %)

CHMELÁK 12° (4,6 %)

AKCE

EIBAUER - BIERZUG

Více na www.eibauer-bierzug.de. více


ALEFESTIVALE 2016

Tak už se nám to pomalu blíží a u nás začínají přípravy na svátek všeho ALEpiva termín je 29.10. 2016. více


TOUR DE ZELEŇÁK, DOČESNÁ

Zastavte se na kocouří pivo na akcích Tour de Zeleňák v sobotu 5.9. 2016 nebo na 59. ročníku Žatecké Dočesné ve dnech 2.-3.9. 2016. Jste srdečně zváni. více


KALENDÁŘ

<  >

AKTUALITY

ALE FESTIVALE VII. - OHLÉDNUTÍ ZA VYDAŘENOU AKCÍ

1.11. 2016

Děkujeme! :-) více


ČESKO ZNÁ SVÉ NEJLEPŠÍ MINIPIVOVARY

24.2. 2016

Česko zná své nejlepší minipivovary .. více


ALE FESTIVALE 2015 - REPORT Z AKCE!

11.11. 2015

Foto, video, výsledky hlasování! A velká poděkování! :-) více



<--
-->