Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %
Ležák světlý
Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | celoročně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 10°
Obsah alkoholu: 3,5 %
Studentská desítka
Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | celoročně |
Trvanlivost | 4 týdny |
Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,7 %
Ležák višňový
Tradiční polotmavý ležák s vyváženou lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury s přídavkem višňové esence.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | celoročně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %
Ležák tmavý
Tradiční tmavý ležák s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | celoročně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,9 %
V3 Rauchbier
Přeneste se s námi o pár století zpět do historie, kdy technologie vaření piva byla na mnohem nižší úrovni než je tomu dnes. A to nejen vaření piva jako takového, ale i příprav surovin. A to včetně sladů, kdy jediná dostupná technologie sušení namočeného ječmene bylo použití kouře z přímého ohně, tedy princip jakéhosi táboráku kombinovaný s udírnou. Historicky se tento způsob výroby sladu drží kontinuálně jen v Bamberku, kam se dostanete za pouhé čtyři hodiny jízdy autem z Prahy. V současně době “nakuřovaná” piva vaří desítky či možná stovky menších fortelných pivovarů po celém světě.
A vzpomínky na letní pionýrský tábor vám přiblíží nejen technologický postup výroby sladu, kdy kouřmo kouře se přeneslo i do hotového sladu, ale i chuť piva. A jaká že je? No prostě nakouřená, až lehce uzená. Neděste se a ochutnejte. Věříme, že vás vyvážená chuť kouřma ohně se sladovými tóny může oslovit.
Polotmavý ležák speciál, 14,5° , vařený ve spolupráci se slovenským minipivovarem Kaltenecker v Rožňavě. Odtud i název V3Rauchbier, tedy Visegrádská pivní trojspolupráce.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7 - 10° C |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 16°
Obsah alkoholu: 0,0 %
Tokajské
Co se může stát, když na konci kvašení přidáte výlisek z hroznů tokajského vína? Proběhne druhé kvašení, jehož výsledkem je komplexní chuť zajímavého skloubení polotmavého piva a na cukry bohaté vinné složky, která svojí chutí může potěšit nejen pivaře, ale i příznivce dobrého vína.
V chuti chmelově karamelové, lechce ovocné, vyšší střední říz.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7 - 10° C |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 6,1 %
Spodně kvašený polotmavý speciál jantarové barvy a silné chuti. Je zdařilou kombinací charakteristického aroma propůjčeného od použitého novozélandského chmele a chuti použitých karamelizovaných sladů.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7 - 10° C |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 19°
Obsah alkoholu: 7,1 %
Gypsy Porter
Gypsy Porter, pivo řadící se do pivní menšinové etniky typu Baltic Porter, jehož kořeny vybízí k tolika otázkám pokud jde o jeho původ.
Gypsyho otcem je kočovný sládek Gaza Prescott z ocelového města Shefield, který dal Gypsymu temnou až černou barvu a nádherně krémovou a stabilní pěnu. V ústech je cítit vyšší plnost se směsicí hořké čokolády, portského vína s doznívajícím nádechem máty a lékořice.
Je to silné pivo plné emocí a příslibů, tomu nasvědčuje i získáné nejvyšší ocenění od veřejnosti na pivním festiválku Slunce ve skle v roce 2012.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 9°
Obsah alkoholu: 3,4 %
Mezulán
Mezulán byla vlnařská tkanina, která se do konce 19. stol. používala na pracovní oděvy a dámské sukně. Měla vysoký podíl bavlny, lnu či konopí. Plná na omak, se zastřeným povrchem, podobná suknu. Stejně tak jako Kocour Mezulán 9°. Díky nižší stupňovitosti si toto dobře pitelné spodně kvašené pivo mohli tkalci vychutnávat i při práci. Zaujme plnou chutí, v níž se skrývá kořeněné aroma chmele Kazbek , kterým je chmeleno i za studena.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterisované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 4 týdny |
Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 5,6 %
Haka NZ Lager
Spodně kvašený tradiční ležák zlatavé barvy, plné chutí a silným řízem.Zajímavou chuť dodává pivu chmel od našich protinožců z Nového Zélandu oblasti Motueka. Chmel u protinožců neroste naruby ani se netočí na jinou stranu. Novozélanďané pěstují chmel v oblastech Motueka, Riwaka na nízkých konstrukcích a honosí se "již 150. letou tradicí". Jde o chmel jiných odrůd než je náš aromatický “žatecký poloraný červeňák”. Brigádníky jsou zpravidla dospělí lidé z okolních ostrovů nebo Vietnamci. Sklizeň probíhá od konce února do poloviny března.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,0 %
Am Lager
Ležák českého typu zná každý, vždyť tvoří drtivou většinu českého pivního trhu. Proto není od věci dát domací klasice nový rozměr . Část žateckého chmele jsme nahradili americkým, který má charakteristické citrusové tóny, je jemný a intenzivní. Tím vznikla zajímavá kombinace hořkosti, kterou u jiných ležáků nenajdete.
Jméno AmLager má dva významy - American - odkazující na použití amerického chmele, a Amarillo - jméno použitého chmele Amarillo a slova Lager = Ležák.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost | 8 týdnů |
Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %
Chmelák
Jedna z krásných věcí nové pivovarnické doby je, že si můžete pro svá piva nejen typu ejl sehnat chmel i z konce světa. Třeba z Austrálie, Nového Zélandu... Nebo taky nemusíte chodit vůbec daleko. Tak jako Krakonoš si brával koření ze své zahrádky, tak i Kocour si pro svůj speciál Chmelák dojde pro chmel do té své zahrádky u pivovaru. A vaříme z čerstvého chmele. Jednou ročně po sklizni. Proto s ničím neváhejte a na Chmeláka do Kocoura spěchejte.
Druh | spodně kvašené |
---|---|
Postup | nepasterizované, nefiltrované |
Podávání | 7-10 °C chlazené |
Dodací lhůta | příležitostně |
Trvanlivost |
8 týdnů |
< | > | |||||
---|---|---|---|---|---|---|