O fous lepší pivo

Pivovarská restaurace

SPODNĚ KVAŠENÁ

LEŽÁK SVĚTLÝ

LEŽÁK SVĚTLÝ

Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %

Ležák světlý
Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání  7-10 °C chlazené
Dodací lhůta  celoročně
Trvanlivost  8 týdnů


STUDENTSKÁ DESÍTKA

STUDENTSKÁ DESÍTKA

Stupňovitost: 10°
Obsah alkoholu: 3,5 %

Studentská desítka

Tradiční výčepní světlé pivo s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobené dle tradiční receptury. Díky nižšímu obsahu alkoholu má výborné osvěžující účinky, udržuje bystrou mysl a dodává tělu potřebné vitamíny skupiny B.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované
Podávání  7-10 °C chlazené
Dodací lhůta  celoročně
Trvanlivost  4 týdny


LEŽÁK VIŠŇOVÝ

LEŽÁK VIŠŇOVÝ

Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,7 %

Ležák višňový
Tradiční polotmavý ležák s vyváženou lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury s přídavkem višňové esence.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7-10 °C chlazené
Dodací lhůta celoročně
Trvanlivost 8 týdnů


LEŽÁK TMAVÝ

LEŽÁK TMAVÝ

Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %

Ležák tmavý
Tradiční tmavý ležák s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7-10 °C chlazené
Dodací lhůta celoročně
Trvanlivost 8 týdnů


V3 RAUCHBIER

V3 RAUCHBIER

Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,9 %

V3 Rauchbier
Přeneste se s námi o pár století zpět do historie, kdy technologie vaření piva byla na mnohem nižší úrovni než je tomu dnes. A to nejen vaření piva jako takového, ale i příprav surovin. A to včetně sladů, kdy jediná dostupná technologie sušení namočeného ječmene bylo použití kouře z přímého ohně, tedy princip jakéhosi táboráku kombinovaný s udírnou. Historicky se tento způsob výroby sladu drží kontinuálně jen v Bamberku, kam se dostanete za pouhé čtyři hodiny jízdy autem z Prahy. V současně době “nakuřovaná” piva vaří desítky či možná stovky menších fortelných pivovarů po celém světě.

A vzpomínky na letní pionýrský tábor vám přiblíží nejen technologický postup výroby sladu, kdy kouřmo kouře se přeneslo i do hotového sladu, ale i chuť piva. A jaká že je? No prostě nakouřená, až lehce uzená. Neděste se a ochutnejte. Věříme, že vás vyvážená chuť kouřma ohně se sladovými tóny může oslovit.

Polotmavý ležák speciál, 14,5° , vařený ve spolupráci se slovenským minipivovarem Kaltenecker v Rožňavě. Odtud i název V3Rauchbier, tedy Visegrádská pivní trojspolupráce.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10° C 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


TOKAJSKÉ

TOKAJSKÉ

Stupňovitost: 16°
Obsah alkoholu: 0,0 %

Tokajské
Co se může stát, když na konci kvašení přidáte výlisek z hroznů tokajského vína? Proběhne druhé kvašení, jehož výsledkem je komplexní chuť zajímavého skloubení polotmavého piva a na cukry bohaté vinné složky, která svojí chutí může potěšit nejen pivaře, ale i příznivce dobrého vína.

V chuti chmelově karamelové, lechce ovocné, vyšší střední říz.

 

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání  7 - 10° C
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů 


SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL

SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL

Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 6,1 %

Svatomartinský speciál

Spodně kvašený polotmavý speciál jantarové barvy a silné chuti. Je zdařilou kombinací charakteristického aroma propůjčeného od použitého novozélandského chmele a chuti použitých karamelizovaných sladů. 

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7 - 10° C 
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů


GYPSY PORTER

GYPSY PORTER

Stupňovitost: 19°
Obsah alkoholu: 7,1 %

Gypsy Porter
Gypsy Porter, pivo řadící se do pivní menšinové etniky typu Baltic Porter, jehož kořeny vybízí k tolika otázkám pokud jde o jeho původ.
Gypsyho otcem je kočovný sládek Gaza Prescott z ocelového města Shefield, který dal Gypsymu temnou až černou barvu a nádherně krémovou a stabilní pěnu. V ústech je cítit vyšší plnost se směsicí hořké čokolády, portského vína s doznívajícím nádechem máty a lékořice.
Je to silné pivo plné emocí a příslibů, tomu nasvědčuje i získáné nejvyšší ocenění od veřejnosti na pivním festiválku Slunce ve skle v roce 2012.

 

slunce ve skle

 

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání  7-10 °C chlazené
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů


MEZULÁN

MEZULÁN

Stupňovitost: 9°
Obsah alkoholu: 3,4 %

Mezulán

Mezulán byla vlnařská tkanina, která se do konce 19. stol. používala na pracovní oděvy a dámské sukně. Měla vysoký podíl bavlny, lnu či konopí. Plná na omak, se zastřeným povrchem, podobná suknu. Stejně tak jako Kocour Mezulán 9°. Díky nižší stupňovitosti si toto dobře pitelné spodně kvašené pivo mohli tkalci vychutnávat i při práci. Zaujme plnou chutí, v níž se skrývá kořeněné aroma chmele Kazbek , kterým je chmeleno i za studena.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterisované, nefiltrované
Podávání 7-10 °C chlazené
Dodací lhůta příležitostně
Trvanlivost 4 týdny

 


HAKA NZ LAGER

HAKA NZ LAGER

Stupňovitost: 15°
Obsah alkoholu: 5,6 %

Haka NZ Lager
Spodně kvašený tradiční ležák zlatavé barvy, plné chutí a silným řízem.Zajímavou chuť dodává pivu chmel od našich protinožců z Nového Zélandu oblasti Motueka. Chmel u protinožců neroste naruby ani se netočí na jinou stranu. Novozélanďané pěstují chmel v oblastech Motueka, Riwaka na nízkých konstrukcích a honosí se "již 150. letou tradicí". Jde o chmel jiných odrůd než je náš aromatický “žatecký poloraný červeňák”. Brigádníky jsou zpravidla dospělí lidé z okolních ostrovů nebo Vietnamci. Sklizeň probíhá od konce února do poloviny března.

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání  7-10 °C chlazené
Dodací lhůta příležitostně 
Trvanlivost 8 týdnů


AM LAGER

AM LAGER

Stupňovitost: 14°
Obsah alkoholu: 5,0 %

Am Lager
Ležák českého typu zná každý, vždyť tvoří drtivou většinu českého pivního trhu. Proto není od věci dát domací klasice nový rozměr . Část žateckého chmele jsme nahradili americkým, který má charakteristické citrusové tóny, je jemný a intenzivní. Tím vznikla zajímavá kombinace hořkosti, kterou u jiných ležáků nenajdete.

Jméno AmLager má dva významy - American - odkazující na použití amerického chmele, a Amarillo - jméno použitého chmele Amarillo a slova Lager = Ležák.

 

Druh spodně kvašené
Postup nepasterizované, nefiltrované 
Podávání 7-10 °C chlazené
Dodací lhůta příležitostně
Trvanlivost 8 týdnů

 

 


CHMELÁK

CHMELÁK

Stupňovitost: 12°
Obsah alkoholu: 4,6 %


DNES ČEPUJEME

LEŽÁK SVĚTLÝ 12° (4,6 %)

STUDENTSKÁ DESÍTKA 10° (3,5 %)

LEŽÁK VIŠŇOVÝ 12° (4,7 %)

LEŽÁK TMAVÝ 12° (4,6 %)

SVATOMARTINSKÝ SPECIÁL 15° (6,1 %)

CATFISH SUMEČEK 11° (4,1 %)

IPA SAMURAI 14° (5,1 %)

QUARTERBACK 19° (8,7 %)

SAURUS 20° (7,2 %)

JAHODOVÝ PORTER 14° (4,2 %)

TŘEŠŇOVÝ PORTER 14° (4,2 %)

CHMELÁK 12° (4,6 %)

AKCE

EIBAUER - BIERZUG

Více na www.eibauer-bierzug.de. více


ALEFESTIVALE 2016

Tak už se nám to pomalu blíží a u nás začínají přípravy na svátek všeho ALEpiva termín je 29.10. 2016. více


TOUR DE ZELEŇÁK, DOČESNÁ

Zastavte se na kocouří pivo na akcích Tour de Zeleňák v sobotu 5.9. 2016 nebo na 59. ročníku Žatecké Dočesné ve dnech 2.-3.9. 2016. Jste srdečně zváni. více


KALENDÁŘ

<  >

AKTUALITY

ALE FESTIVALE VII. - OHLÉDNUTÍ ZA VYDAŘENOU AKCÍ

1.11. 2016

Děkujeme! :-) více


ČESKO ZNÁ SVÉ NEJLEPŠÍ MINIPIVOVARY

24.2. 2016

Česko zná své nejlepší minipivovary .. více


ALE FESTIVALE 2015 - REPORT Z AKCE!

11.11. 2015

Foto, video, výsledky hlasování! A velká poděkování! :-) více



<--
-->