O fous lepší pivo

Pivovarská restaurace

NAŠE PIVO

Pivovar Kocour uvařil za dobu své krátké existence piva ve více jak deseti pivních stylech. Ty jsou určeny jednak historickými podmínkami, použitím surovin (chmelů,sladů, vody), typu kvašení(spodní, svrchní - kdy kvašení a následné zrání piva se rozlišuje odlišnými teplotami), v poslední době i spoluprací sládků z různých koutů světa, kdy vznikají nové kategorie.

Ve světě se pivo běžně vaří ve sto základních stylech. U nás jste již mohli například ochutnat černý svrchně kvašený speciál s kávovými tóny stylu stout, pšeničné svrchně kvašené pivo bavorského typu weizen, svrchně kvašené světlé pale ale z původní domoviny tohoto stylu z britských ostrovů s anglickými chmely nebo jeho reinkarnaci zpoza Velké louže za použití amerických chmelů s výraznými citrusovými tóny. Vloni v letní sezóně to pak bylo belgické pivo kategorie saison, v zimní době pro změnu další belgický styl abbey(klášterní pivo). Místo si našly i opravdu silné speciály jako "ale" K31 - 31° a 12,3 % alkoholu.

Průběžně vaříme světlý a tmavý ležák českého typu a řadu oblíbených speciálů .V rámci mezinárodní spolupráce jsme uvařili i nakuřované pivo V3 Rauch ve spolupráci se slovenským minipivovarem Kaltenecker v Rožňavě. V3 není označení pokračovatele obávaných raket z druhé světové války, V3 znamená Visegrádská pivní spolupráce. Třetím do party je maďarský minipivovar, s kterým jsme pro vás připravili pivo V3 Tokaj s výliskem tokajského vína.Prvním pivem na bázi mezinárodní spolupráce byl Kocour Ken, svrchně kvašené polotmavé pivo kategorie Scottish Ale, jehož recepturu pro nás připravil Ken Duncan, vrchní sládek skotského pivovaru Inveralmond. Vloni na podzim jsme pak uvařili první várku dnes již stabilního představitele řady Kocourů, Kocoura Samuraje. Autorem piva je totiž japonský sládek Toshi Ishii, který má bohaté mnoholeté zkušenosti s vařením extra hořkých piv pale ale z kalifornského kultovního pivovaru Stone Brewing. Dalším podařeným dílkem je porter baltického typu GYPSY PORTER irského kočovného sládka Gazza Prescotta.

Na pivech Kocour náš pivovar spolupracuje zejména s firmou Pivo Praha, které je v Česku jediným dodavatelem kmenů kvasnic svrchního kvašení.

Už delší dobu je navázána vzájemná přeshraniční spolupráce s německým pivovarem Bergquell-Brauerei Löbau, výrobcem svrchně kvašených piv Porter.

DEJ BŮH ŠTĚSTÍ!

DNES ČEPUJEME

LEŽÁK SVĚTLÝ 12° (4,6 %)

STUDENTSKÁ DESÍTKA 10° (3,5 %)

LEŽÁK VIŠŇOVÝ 12° (4,7 %)

LEŽÁK TMAVÝ 12° (4,6 %)

ABBEY 18° (7,6 %)

GYPSY PORTER 19° (7,1 %)

AMERICAN PALE ALE 11° (4,5 %)

CATFISH SUMEČEK 11° (4,1 %)

IPA SAMURAI 14° (5,1 %)

QUARTERBACK 19° (8,7 %)

SAURUS 20° (7,2 %)

WEIZEN 13° (4,7 %)

JAHODOVÝ PORTER 14° (4,2 %)

AKCE

KOCOUŘÍ KOUŘ - 29. 4. 2017

Oblíbený festival všeho uzeného a kouřem řádně provoněného. více


ALEFESTIVALE 2016

Tak už se nám to pomalu blíží a u nás začínají přípravy na svátek všeho ALEpiva termín je 29.10. 2016. více


TOUR DE ZELEŇÁK, DOČESNÁ

Zastavte se na kocouří pivo na akcích Tour de Zeleňák v sobotu 5.9. 2016 nebo na 59. ročníku Žatecké Dočesné ve dnech 2.-3.9. 2016. Jste srdečně zváni. více


NEZAPOMEŇ

KOCOUŘÍ KOUŘ

29. 4. 2017 - Oblíbený festival všeho uzeného a kouřem řádně provoněného.


KALENDÁŘ

<  >

AKTUALITY

ALE FESTIVALE VII. - OHLÉDNUTÍ ZA VYDAŘENOU AKCÍ

1.11. 2016

Děkujeme! :-) více


ČESKO ZNÁ SVÉ NEJLEPŠÍ MINIPIVOVARY

24.2. 2016

Česko zná své nejlepší minipivovary .. více


ALE FESTIVALE 2015 - REPORT Z AKCE!

11.11. 2015

Foto, video, výsledky hlasování! A velká poděkování! :-) více